Espanjassa on valtaistuimelle nousemassa uusi 'katolinen majesteetti'. Hän aikoo pudottaa majesteetistaan roomalaiskatolisuuden sinne mihin se kuuluukin, eli ö-mappiin.

Espanjan uuden kuninkaan inauguraatio, 'kruunajaiset', järjestetään 19.kesäkuuta vaikuttavana symbolina Espanjan maallistumiselle: ei messua eikä krusifiksia. Ovathan krusifiksi ja messu varsin hävettäviä, tosiaan. Symboloivat kahden vuosituhannen takaista kidutusvälinettä.

Espanjan kruunustaluopumislaki nyt hyväksytty Cortesin molemmissa kamareissa, ja keskiviikkona 18.6. vanhan kuninkaan on tarkoitus allekirjoittaa ja voimaanpanna se lakina.

Uuden kuninkaan,  Felipe VI :n inauguraatioseremonia Espanjan parlamentissa eli Cortesissa on järjestetty tapahtuvaksi  torstaina  19.kesäkuuta aamupäivällä.

Varsinaista kruunaamista ei tälläkään kertaa tehdä, vaan kruunu ja valtikka eli kuninkaalliset regaliat ovat inauguraatioseremoniassa paikalla pöydällä.

Ennakkotietojen mukaan, regalioissa ei tällä kertaa pidetä esillä ollenkaan krusifiksia,
jonka puuttuminen nykyisistä regalioista symboloi valtion ja uskonnon tiukkaa eroa Espanjassa.
Uusi perustuslaki, joka erotti valtion ja kirkon, säädettiin 1978.
 
Toi­sin kuin edel­tä­jän­sä, Fe­li­pe ei ha­lun­nut virkaanastujaisiin­sa ka­to­lis­ta mes­sua. Ho­vin mu­kaan uu­si kunin­gas tah­too kun­nioit­taa Es­pan­jan val­tion eril­li­syyt­tä katolisesta kirkosta. Siten inauguraatioseremonioihin ei tule virallisesti kuulumaan osana yhtään mitään messua.
 
Vielä vuonna 1975 kuningas Juan Carlosin inauguraatiossa, regalioissa oli mukana kolmantena esineenä krusifiksi ja seremonioihin liittyi virallinen messu.
 
Mikäli kuningas Felipe VI
astuu ilman messua ja regaliakrusifiksia sille valtaistuimelle, jota  1500-luvun alkaessa  pitivät hallussaan  Felipen edeltäjät ja suorat esivanhemmat, Heidän Katoliset Majesteettinsa, kuningatar Isabella 'katolinen' ja kuningas Ferdinand 'katolinen',
se tapahtuma symboloi erittäin voimakkaasti että  aikanaan mitä roomalaiskatolisin maa on irtautunut uskonnon kahleista ja asettanut kirkon sellaiselle paikalle yhteiskunnassa jossa kirkolla ei ole mitään tekemistä maallisen vallankäytön kanssa.
 
Inaugu1975JuanCarlosA-normal.jpg
 
KUVA 1  Juan Carlosin virkaanastujaisissa kruununregalioissa vielä oli krusifiksi
 
 
Päivitys 19.6.2014 klo 11.30: Odotusten mukaisesti, krusifiksi puuttuu Felipen virkaanastujaisten kruununregalioista:
 
Inaugu2014ActualFelipeRegalia-normal.jpg
 
KUVA 2  Felipen krununregaliat ovat kruunu ja valtikka. Huomaa krusifiksien olemattomuus regalioiden pöydässä. Se symboloi jumalien olemassaolemattomuutta maallisessa Espanjan valtiossa.
 
 
Näin on alkanut kuningas Felipe VI :n hallituskausi. Alun symboliikka on lupaavantuntuinen. Nähtäväksi jää, toteuttaako hän kuninkaanrooliaan niin että voisimme todeta hänen hallituskautensa lopussa hänen ansainneen nyt ehdolle tulleen epiteetin Felipe Järkevä eli Felipe Rationaalinen.
 
Eräs hänen suorista esi-isistään ja etunimikaimoistaan, ranskalainen kuningas Philippe, poltatti roviolla kuoliaaksi ristiretkeläisritarien erään suurmestarin, siis uskonsoturin ja miekkalähetysmiehen, ja oli siksikin tunnettu järkevyydestään ja valtiotaidostaan. Sama kuningas Philippe alisti paavin käytännöllisesti katsoen vankeuteen.