Minä ajan linjaa, että kaikki katsomusopetus poistettaisiin kokonaan kouluista. Ainakin pakollisista. Siis että uskonto lopetetaan kokonaan pakollisena oppiaineena, eikä sen tilalle tule mitään. Ei mitään uskontotietoa eikä maailmanetiikkaa eikä mitään katsomusainetta. Kun pakollinen uskonto poistetaan kouluista, samalla siis poistuu tarpeettomana pakollinen elämänkatsomustietokin.

Näin linjaan.

Mielestäni, uskonnottomien edunvalvonnassa tulisi ryhtyä johdonmukaisesti ajamaan tätä linjaa. Aion itse tehdä niin.

 

Minun mielestäni on virhe yrittää keplotella jotakin katsomusaineversiota tai joitakin katsomusaineversioita edelleen kouluopetukseen.

 

Minun mielestäni, uskonnottomien edunvalvojien ja järjestöjen tulisi tässä(kin) asiassa olla kehityksen eturintamassa ja jo siksikin ryhdikkäästi vaatia katsomusopetuksen kokonaan lopettamista kouluista.

Nykyään eturintamaa ei enää ole Elämänkatsomustiedon turvaaminen tai pyörittely, vaan semmoinen on kyllä juuttuneisuutta ja on toimintaa kirkon ehdoilla. Edunvalvontajärjestöjemme ei pitäisi suostua toimimaan kirkon ehdoilla, vaan kulkea kohti todellista edistystä.

Tulee kulkea eturintamassa, ei missään peesausjoukoissa !

 

 

Sitäpaitsi kokemus osoittaa, että mikäli kouluopetuksessa on jokin katsomusaine, niin jäsenistönään valtaenemmistöä hyödyntävät kirkonmiehet ja valtaenemmistön edustajiksi itsensä kuvittelevat luterilaisuuden tuputtajat tulevat aina vääntämään jotakin ja vaivihkaa yhä enemmän uskonnollista sisältöään sellaisiin oppiaineisiin. On havaittu tuskastuttavan monta kertaa että he eivät kunnioita täysin edes oppiaineiden erillisyyttä, vaan heillä on ollut vedätystä, vääntöä ja tuputettavaa jopa kirkkoon kuulumattomienkin oppiaineen sisällöiksi. Nykyinenkään Elämänkatsomustieto ei ole vapaa kristittyjen tuputtamista turhista sisällönosasista.

 

Näen asian niin että minkään katsomuksen opettamisen ei pidä olla veronmaksajien rahoittaman koulun tehtävä. Periaatteellisesti on mielestäni väärin, että valtio tarjoaa alaikäisille yhtään mitään katsomusta. Itse pidän uskonnottomasta katsomuksesta, mutta periaatteessa olen sitä mieltä että senkään opettaminen ei kuuluisi valtion tehtäviin veronmaksajien rahoilla - joskin onhan se hyödyllisempi katsomus opetettavaksi kuin ainakaan minkään uskonnon katsomus.

Siis valtion ei pitäisi pitää mitään katsomusopetusta.

 

 

 

Kim Sjöström