Yleensä ne inttäjät jotka väittävät että kirkko auttaisi merkittävästi vähäosaisia tai että kirkon työ vähentäisi niitä ongelmia jotka perheissä johtuvat vanhempien uupumuksesta, jne, käyttävät noita syitä vaatiakseen ihmisiltä rahaa kirkolle ja pitääkseen voimassa kirkollisverotuksen.

He ovat todellisuudessa huijareita. Tekevät huijarin hommaa tuolla.

Minullekin on esitetty seuraava kysymys:

"Miksi siis poistamme veron muodossa toiminnan edellytyksiä kirkolta, vaikka se työskentelee juuri niiden ongelmien parissa, joista olemme huolissamme?"

 

Minun vastaukseni:

Poistettava siksi että kirkko ei osaa käyttää saamiaan rahoja niiden ongelmien auttamiseen, josta enimmät ihmiset ovat huolissaan. Eikä kirkko ilmeisesti edes halua käyttää niitä rahoja hyväntekeväisyyteen.

Jopa vaikka olisi kuinka hyvät päämäärät paperilla, silti osaamattomille ei ole mielekästä antaa siihen rahaa. Kirkko on osaamaton ja ilmeisesti myös halutonkin.

Kirkko käyttää saamistaan varoista todella vain hyvin pienen osan siihen hyväntekeväisyyteen, jolla ratsastaen kirkon ja kirkollisveron järjettömyyttä yritetään peitellä ja siis huijata kirkolle rahaa.

Hyötysuhde on matala.

Hyötysuhde (aitoon hyväntekeväisyyteen käytetty rahamäärä per kirkolle kertyvä koko rahamäärä) on todella matala. Se on niin huono, että se on osapuilleen samaa luokkaa kuin huijareiden nk hyväntekeväisyyskeräykset. Vain pieni murto-osa kirkon tuloista käytetään aitoon hyväntekeväisyyteen.

Osittain kirkon toimijoiden kyvyttömyys käyttää rahaa oikein johtuu nähdäkseni heidän uskonnollisesta luonteestaan: he eivät käsitä mielikuvituksen ja todellisuuden välisiä eroja. Toimivat niin paljon mielikuvitusmaailmassaan.

Osittain uskonnollisten mahtihenkilöiden taholta tuo matala hyötysuhde kuitenkin johtuu heidän ahneudestaan ja vallanhimostaan. Käyttävät rahaa mahtailuunsa jne ja hankkivat rahoilla itselleen tuloja.

 

Tässä on kyse aika tutusta asetelmasta:  Jos tohelot haluavat rahaa ilmoittaen että käyttäisivät sen hyvin, mutta tiedetään että eivät he osaa vaan tuhlaavat rahat hyödyttömyyksiin, niin ei heille pidä antaa rahaa. Siksi kirkolle ei pidä maksaa veroa. Eikä kirkolle pidä antaa mitään valtionavustusta.