Puolueista takapajuisimmat ja tietämättömyyteen eniten taipuvaiset ovat nykyennusteiden mukaan muodostamassa seuraavan hallituksen - ennusteiden mukaan kun Kepu voittaisi vaalit.

 

Maaseutukonservatiivien puolue, persupuolue ja vasemmistokonservatiivien puolue ovat sitten hallituksessa sellainen kombinaatio, että ne vievät yhteiskuntaamme ja talouttamme selkeästi jopa nykyistä kurjempaan suuntaan.

Kun hallituskaudella 2011..2015, tulos on ollut että yrittämisistä huolimatta, valtiontalouden pelastaminen seisoi paikallaan,

niin,

Kepu-johtoisen konservatiivien ja jäärien hallitus tulee sitten viemään asioita kehnompaan suuntaan.

(Siis, valtiontalouden pelastaminen seisoo edelleen paikallaan ja kepu-johtoinen hallitus vie sitä vielä huonompaan suuntaan!)

Näille kolmelle puolueelle on yhteistä, että ne suhtautuvat tarpellisiin uudistuksiin luuydinreagoinnin tavoin vastentahtoisuudella ja muutosvastarinnalla. Ennustan että ne suorastaan kilpailevat toistensa kanssa kaikkien tarvittavien uudistusten torppaamisessa ja haitallisten lisäkulujen aikaansaamisessa.

Tämä on oikeastaan täysin ymmärrettävä tulos nykytilanteesta ja monien äänestäjien tahdosta.  Kovin moni äänestäjä (oikeastan liian moni äänestäjä) on nykyisissä ankeissa olosuhteissa vaistonvaraisesti suojelemassa itseään, ja vaistonvaraisesti kaikkia muutoksia vastaan. Jolloin liian moni äänestäjä on tarpeellisia muutoksia vastaan.

Tämä monien äänestäjien paino merkitsee sitä, että muutosvastarintaiset puolueet saavat runsaammin ääniä, kuin mihin olisi maalla varaa. Kepu, demarit ja persut kukin puolueena on muutosvastarintainen aivan liian monissa asioissa.

 

Maanpuolustuksen osalta näitä muutosvastarintaisia, tulevia hallituspuolueita yhdistää, että he typerästi roikkuvat ajatuksissaan kiinni vanhoissa ajoissa (ovat enimmäkseen ehdollistuneita typeriin suomettuneisiin kuvitelmiin) eivätkä tajua valtavaa riskiä, joka on nyt lähes konkretisoitumassa. Heidän muutosvastarintainen takapajuisuutensa tulee maanpuolustuksessa näkymään vanhanaikaisina puolustusdoktriineina, vanhanaikaisina ja melko tehottomina aseistuksina sekä menneessä kiinni roikkuvana liittolaisuuskuviona, jollaisella asemoitumisella ei tule olemaan mitään oleellistä tehoa.

 

Kepu-johtoisen hallituksen, jota yhdistää muutosvastarintaisuus, voi ympäristöasioissa odottaa mahdollistavan (ja itse harjoittavankin) ympäristön ryöstökäyttöä. Etenkin kun talous on huonolla tolalla. Jos ja kun joukkueessa on mukana ay-jääriä ja omanapakeskeisiä änkyröitä (vahakabinetin kauhugalleria), luonnonvarojen ryöstökäyttö on sitäkin todennäköisempää.

 

Muutosvastarintaisten puolueiden pitäessä valtaa, järkevät rakenneuudistukset vesittyvät ja päinvastoin syntyy lisää kustannuksia, lisää kuollutta himmelipainoa verovaroin maksettavaksi.

 

Minun saamani käsityksen mukaan näissä vaaleissa tullaan näkemään, että erityisesti nk turvallisuushakuiset äänestäjät tekevät valinnoillaan valtavaa hallaa tälle yhteiskunnalle. Nimittäin, turvallisuushakuiset äänestäjät ovat taipuvaisia äänestämään konservatiiveja. Vaistonvaraisesti. Konservatiivisesti nyt äänestämällä, he saavat aikaan lisää valtaa (lisää kansanedustajanpaikkoja) takapajuisille puolueille, jotka eivät konservatiivisuuttaan osaa hoitaa yhteiskuntamme asioita tässä vaikeammaksi menevässä tilanteessa. Siten turvallisuushakuiset äänestäjät vaistomaisine konservatiivisine valintoineen eivät saa itselleen sitä turvallisuutta, jota turvallisuushakuisilla (konservatiivisesti kohdentuviilla) äänillään tavoittelevat. Päinvastoin, ne äänet heikentävät itse kunkin turvallisuutta.

Tuhon spiraali on ikään kuin valmis. Pedattu viemään yhteiskuntaamme nyt huonompaan suuntaan.

Tämä tuhon spiraali, konservatiivistuvat äänestysvalinnat, käynnistyy tyypillisesti silloin, kun tilanne on ulkoisista ja rakenteellisista syistä menossa yleisesti huonommaksi. Kuten nyt ja näinä vuosina. Ahdinko ruokkii konservatiivista tuhon spiraalia.

(Konservatiiveille haluan sanoa:  Itselleen porsas vahinkoa tekee, kaatamalla ruokapaljunsa, kaukalonsa, kun ahdingossa kokee olevansa. Mitäs jos te konservatiivit ottaisitte päänne pois sieltä persuista ja äänestäisitte fiksusti, liberaalisia.)

 

Koska vaaleissa Kepu näyttäisi tulevan saaamaan yllä olevassa kuvatusti liikaa valta-asemaa, tulen itse sitten muutaman vuoden kuluttua näyttämään tätä kirjoitusta ja sanomaan etttä Kepun ja muiden muutosvastarintaisten valtaanpääsyn tulokset olivat kyllä jo ennen vaaleja näkyvillä.

 

Kepun ja persujen muodostama hallitus tulee olemaan vielä huonompi kuin tämän vaalikauden hallitus, Kataisen ja Stubbin hallitus. Sanokaa minun sanoneen. Kyllähän nyt monet väittävät, että Kataisen-Stubbin hallitusta huonompaa ei voi olla. Mutta valitettavasti he ovat väitteessään väärässä. Näillä talousluvuilla ja rakenneuudistustarpeilla, Kepun ja persujen muodostama hallitus on vääjäämättä vielä syvempi epäonnistuminen.

 

Tähän ongelmaan olisi parannuskeinoja. Yksi on, että äänestäjät antaisivat paljon runsaammin ääniään liberaalille ryhmälle. Liberaalinen voima eduskunnassa olisi aina todennäköisempi viemään eteenpäin ja toteutukseen tarvittavia järkeviä uudistuksia kuin mitä muutosvastarintaiset puolueet tekevät.

 

 

Kim Sjöström

ehdokas numero 269 Helsingin vaalipiiri

Liberaalinen puolue