Pääkaupunkiseudun kunnat pitää yhdistää yhdeksi suurkaupungiksi.

Mielestäni kuntaliitoksiin perustuva Suur-Helsinki on parempi vaihtoehto kuin itsenäisten kuntien yhteinen metropolihallinto. Tietenkin. Pääkaupunkiseudun kunnat on liitettävä pikimmiten yhdeksi kunnaksi. Liitos olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten. Nykyiset rajat pääkaupunkiseudun kuntien väillä ovat niin keinotekoisia ja usein ihmisille haitallisia. Erillinen nykyisen paikallishallinnon yläpuolella oleva metropolihallinto olisi tuhlausta ja byrokratiaa jollaista vastustan jyrkästi.

Esimerkiksi pääkaupunkiseutu: En kaipaa mitään byrokraattista hallintohimmeliä erillisen metropolihallinnon tms nimellä. Pääkaupunkiseudun liittäminen yhdeksi kunnaksi on viivästynyt jo liiankin pitkään. Rajat ovat hyvin keinotekoiset ja haittaavat ihmisiä. Ainoat jotka typerästi roikkuvat PK-seudun keinotekoisissa kuntarajoissa kiinni, ovat omia asemiaan varjelevat tietyt paikallispoliitikot. Espoon kaupunkilaisistakin hyvin moni järkevä haluaa kuntaliitoksen.

 

Kim Sjöström

Liberaalisen puolueen ehdokas, Helsingin vaalipiiri

 

Muutama vuosi sitten kirjoitin asiasta seuraavaa, silloin käyttämääni Uudensuomen blogiin. Olen edelleen tietenkin samaa mieltä.

http://kimsjotrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121439-hallinnon-keventamista-ja-helsinkia-koskeva-kuntaliitos

     Helsinkiä koskeva kuntaliitos