Konservatiiviset kokoomuslaiset varastavat innokkaasti minun hyviä esityksiäni:

Kuten blogidokumentaatiosta näkyy, minä kirjoitiin jo 23.2.2015:
http://sjostro.vuodatus.net/lue/2015/02/jo-15-vuotiaiden-pitaisi-voida-saada-henkiloauton-ajokortti

Kokoomuslaiset liikenneministeri Paula Risikko ja liikennevaliokunnan puheenjohtaja Kalle Jokinen

ehdottavat nyt 18.4.2015:
http://www.hs.fi/autot/a1429320679617

Risikko: 16-vuotiaana henkilöauton rattiin – perusteluna turvallisuus

HS 18.4.2015 12:28

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko ja eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kalle Jokinen päästäisivät jo 16-vuotiaat henkilöauton rattiin mopoauton sijasta. Kokoomuspoliitikot esittävät nuorille harjoittelulupaa, jolla voi aloittaa itsenäisen ajoharjoittelun.

Risikko ja Jokinen perustelevat esitystään sillä, että henkilöauto on turvallisempi ja myös edullisempi vaihtoehto kuin mopoauto.

"Oikeassa autossa on EU:n vaatimusten mukaiset turvatyynyt, energiaa kolaritilanteessa sitovat korirakenteet ja ajonvakautusjärjestelmä. Mopoautoissa muovikorin ja kevytrakenteisen rungon antama turva törmäystilanteessa on paljon huonompi", Risikko ja Jokinen toteavat tiedotteessaan.

 

 

Kuten havaitsemme, ministeri Risikon ja kansanedustaja Jokisen perustelu on olennaisesti sama kuin minä julkistin jo viime helmikuussa:

...Minun mielestäni jo 15-vuotiaiden pitäisi saada suorittaa henkilöauton ajokortti.

Tällä kertaa minun tärkein perusteluni tälle on uusi:  mopoautot.

Mopoautot ovat tulleet monen 15-vuotiaan käyttöön viime vuosina. On myös havaittu hyvin selvästi että mopoauto on rakenteidensa puolesta senlaatuinen, että sen kolarissa mopoautossa olevalle usein käy kovin huonosti.

Henkilöauton rakenne on lujempaa materiaalia ja lujempia liitoksia kuin mopoauton. Henkilöauto on siis paljon turvallisempi.

Haluan tällä myös ehkäistä onnettomuuksia ja kohtalokkaita vammautumisia ja kuolemia, joita mopoautoilla tapahtuu. Henkilöauto on turvallisempi.

 

 

 

Hienointa olisi, jos idea toteutuisikin. Että 18.4.2015 (vaalipäivän aattona) kokoomuslaisten esittämä puheenvuoro ei sitten hautautuisikaan vaalien jälkeen. Vaan toteutuisi.

Toivottavasti toteutuu. Jos ei toteudu, jos ministeri Risikko ja kansanedustaja Jokinen sitten laiskottelevatkin, niin tiedämme että Risikko ja Jokinen esittivät vaaliaaton puheenvuoronsa siinä tapauksessa lähinnä ääntenkalastelumielessä.

 

(Uskonnollisen oikeistopuolueen Kokoomuksen sisällä koetaan että heidän on pakko yrittää tavoittaa nuorempia sukupolvia ja edes jossakin asiassa esiintyä vapaamielisesti ja rajoituksia höllentäen - sillä uskovaishenkisten ikääntyneiden Kokoomusjengi päätyy ennemmin tai myöhemmin hautoihin eikä Kokoomuspuolue voi jatkua, jollei jotkut nuoretkin hairahdu sen riveihin.)