Äänestäjilleni paljon kiitoksia.

Ikään kuin olemassaolon oikeutus, eli ehdokasasettelun oikeutus, tuli saavutetuksi. Eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi pääsee kun on 100 äänioikeutettua tukijaa. Nyt tuli sen ylikin ääniä, ihan runsaasti.

Nyt sain jo itse henkilökohtaisesti yhteensä enemmän ääniä kuin koko puolueemme kaikki ehdokkaat viimeksi kunnallisvaaleissa saivat ääniä yhteenlaskettunakaan.

 

Kunnallisvaaleissa ehdokkaiden asettamisraja on vain 10 äänioikeutettua kannattajaa per ehdokas. Näköpiirissä on, että esimerkiksi Helsingin seuraaviin kunnallisvaaleihin me Liberaaliset saamme asetettua useita ehdokkaita. (Olihan nyt eduskuntavaaleihinkin jo muutama halukas ehdokkaaksemme ryhtymässä, heillä nimienkeruu ei vain menestynyt ajoissa). Menemme rohkaistuneina kohti kunnallisvaaleja.

 

Valtakunnan vaalitulos ei ole kovin lupaava, sillä uudistuskyvyttömyys tullee muodostamaan maalle hallituksen. Surullista. Se hallituskausi tulee kyllä sitten osoittamaan äänestäjille että on syytä valita paljon paljon liberaalimmin.

Valtakunnan vaalituloksessa on kuitenkin hyviäkin puolia, onnistumisia:  moni uskonnollisen oikeiston puolue kutistui ja menettivät eduskuntapaikkoja; ja kaksi ikävän sosialistista puoluetta kutistuivat ja menettivät eduskuntapaikkoja. Vaalit eivät siis kaikilta osin menneet ihan mynkään. Toivoakseni, meillä Liberaalisilla ja minulla oli vaikuttavaa osuutta etenkin uskonnollisen oikeiston puolueiden saamisessa kutistumaan. Porvaripuolueista pitää kitkeä yleishaitallista uskonnollisuutta ja hurskastelua pois, ja ne porvaripuolueet jotka eivät kykene maallistumaan riittävästi, kuolkoot pois kuin dodot ja dinosaurukset kun höppänöitä sukupolvia kaatuu luontaiseen poistumaan.

 

Lausun tässä kiitokset myös niille monille kannattajille, jotka asuvat muissa vaalipiireissä kuin Helsingissä, ja jotka siksi eivät päässeet äänestämään minua. Tukenne ja kannatuksenne osoitukset lämmittivät mieltä, rohkaisivat;  ja tekemänne työ auttoi ihan käsinkosketeltavastikin, myös tavoittamaan liberaalishenkisiä ihmisiä ja saamaan ääniä.

 

Kim Sjöström