Alexander Stubb lausui YLE-kioskissa, että tietty asia on perinne Suomessa ja

siksi -vaikka se perinne ja pakko asettaakin sukupuolet täysin eri asemaan- ei tämä ole Stubbin mielestä tasa-arvon vastaista.

 

Kokoomus, uskonnolliseen oikeistoon lukeutuva puolue, jonka lähes jokainen eduskuntavaaliehdokas on kirkon jäsen, on perinteiden kautta oikeudellista tasa-arvoa röyhkeästi rikkova poliittinen kuppikunta. (Esimerkiksi, Perustuslakivaliokunnassa touhunneet kokoomuspoliitikot ovat melkein kaikissa asioissa tärvelleet ihmisoikeuksia ja tarjoilevat järjenvastaisia tulkintojaan joilla ihmisoikeuksia nakerretaan.)

Tasa-arvo lain edessä, esimerkiksi sukupuolesta riippumatta, on ihmisoikeus.

Uskonnollisella oikeistolla on ihan pinttyneenä tapana kävellä ihmisoikeuksien ylitse, niistä piittaamatta. Minusta on pitkään jo tuntunut että tällainen heidän automaattinen piittaamattomuus ihmisoikeuksia johtuu heidän uskonnollisuudestaan. Uskonnoillakin tuntuu olevan automatiikka suhtautua piittaamattomasti ihmisoikeuksiin. Uskontoihin pääsääntöisesti kuuluu sisäänrakennettuna ihmisten orjuuttamisen hinku, ja nähtävästi juuri sellainen näkyy yleisessä uskovaisessa suhtautumisessa ihmisoikeuksiin.