Uuden Suomen 'puheenvuoro' eli blogikirjoitukset ovat persulihenkinen kupla. Kuplassa todellisuus vääristyy, hupsun hölinän paljoudessa.

Minun mielestäni tuo persulihengen kupla on vääristävyydessään vielä pahempi kuin esimerkiksi persuleiden niin paheksuma punavihreä kupla (Helsingin Kalliota arvostellessaan).

 

 

Minulla on se näppituntuma, että Uuden Suomen blogeja eivät lue merkittävin lukumäärin juuri ketkään muut kuin valmiiisti persulihenkiset. Kupla vahvistaa vääristyneisyyttä omalla kuminallaan.

 

 

Uusi Suomi, joka on ollut tiedotusvälineen nimenä jo noin sata vuotta, syntyi Suometar-nimisenä. Se syntyi ihailtavien, ihanteellisten fennomaanien lehdeksi. Kun edistysmieliset irtautuivat 1800-luvun lopulla Suomettaren takapajuiseksi muuttuneesta porukasta, Uusi Suomi jäi vanhoillisten venäjänmielistelijöiden haltuun (nk myöntyväisyysmiehet). Lehti toimikin sitten 1900-luvulla taantumuksen, korruptiohengen ja ahneuden äänitorvena. Nykyinen Uusi Suomi jatkaa samoilla linjoilla, persuleiden ja näiden hengenheimolaisten kohelluskuplana: useimmat puheenvuorot ovat länsivastaisia, ihmisoikeusvastaisia, ksenofobisesti ihmisiä sortavia, Venäjän-mielisteleviä ja/tai fasistissuuntaisia sekä yleensäkin takapajuisia.