Eräs muita persuleita hieman vapaamielisempi tai ainakin nuorempi persujen kaupunginvaltuutettu keksi esittää Helsingin ydinkeskustaan tulevan kirjaston edustalle Tom of Finland -patsasta.

Mutta tietenkin persujen, uskontopuolueen (heidän puolueensa virallisissa säännöissä on heidän ideologiaksi mainittuna kristillissosiaalisuus) kolme täysin epäliberaalia kaupunginvaltuutettua tiukkapipoisuuttaan hermostuivat ideasta ja tiedottivat että antavat kollegalleen sakinhivutusta.

("käymme hänen kanssaan vakavahenkisen keskustelun.")

Nämä kolme tyypillisen totalitaristishenkistä sakinhivuttajaa ovat persuleiden kaupunginvaltuutetut Seppo Kanerva, René Hursti ja Harri Lindell. Heidän nutturapäisestä mielestään homon patsas esittäisi 'vääränlaisia' vaikutteita nuorille. Samaa perustetta käyttävät ajatusmaailmaltaan näiden persuleiden kaltaiset oligarkki Vladimir Putin ja hänen politrukkinsa Venäjällä, jotka ovat suorastaan sinne säätäneet lain joka kieltää homoudesta kertomisen nuorille. Näiden helsinkiläis-putinien (Seppo Kanerva, Harri Lindell, René Hursti) sanatarkka lauselma aiheesta näkyy olevan: "kirjaston käyttäjinä tulee olemaan paljon lapsia ja nuoria, jotka saisivat patsaan myötä vääränlaisia vaikutteita". Lause voisi olla kuin suoraan Putinin lakikirjasta.

On toki ilahduttavaa että on ainakin yksi persuvaltuutettu, joka haluaisi pitää Suomen länsimaisessa kulttuurissa. Mutta persuista kertoo tässä kyllä eniten se että noin moni persujohtaja tekee kuin Putin ja on viemässä Suomea ja Helsinkiä pakkovallalla kohti itäisen hirviöhallinnon mallia.

 

Kim Sjöström

puheenjohtaja, Akateemiset Liberaalit ry