Esteelliset lääkärit ja heidän yllyttäjänsä salaliittona rikosvastuuseen korruptiosta

 

Terveyskeskusten ym lääkäreitä on tietty yritys kehottanut kirjoittamaan lähetteet Varkauden Sairaalaan.

Mielestäni pätee juridisesti seuraavaa: jos julkisessa virassaan lähetteen kirjoittava lääkäri saa taloudellista etua Varkauden sairaalan omistajafirmalta, esimerkiksi osaketuottoina, osakkeiden arvonnousuna tai työpaikkana (ja sen palkkana), niin kyseinen julkisella työskentelevä lääkäri on virassaan jäävi eli esteellinen kirjoittamaan sellaista lähetteeseen. Itse asiassa hän on jäävi edes suosittelemaan sitä virkalääkäriasemansa potilaille.

Esteellisyys merkitsee tässä tilanteessa mielestäni myös selvää korruptiota: Varkauden sairaalan yritys saa voittoja lähetteillä sinne päätyvistä potilaista.

Mielestäni tämä korruptio on tässä täysin salaliittona toimiva: lääkäreitä neuvitaan toimimaan esteellisinä ja tietyllä tavalla, ja etenkin sillä on yllyttäjä, se Varkaden sairaalan firman edustaja joka lähetti firman palkannauttijoina oleville lääkäreille kiertokirjeen, jossa kehotti, mitä Varkauden sairaalan eduksi kirjoitetaan lähetetekstiin.

Tuntuu siltä että Räty on yllyttäjänä korruptioon. Jossa toiminnan tapana on mm virkalääkäreiden tehtäväksi kehotettu lähetteiden kirjoittaminen jääveinä, edunsaajina.

Tämä on toiminta, joka syyttäjäviranomaisten pitäisi kitkeä pois, veronmaksajien rahoja kuppaamasta. Jotenkin tuntuu siltä että kaikki nuo lähetteiden kirjoittamiset olisi laitettava jääviys- ja hyötymisrikoksina syytteeseen, ja etenkin heidän yhteinen yllyttäjätahonsa olisi laitettava kanssasyytetyiksi jokaisessa sellaisessa rikosjutussa.