Jyväskylän yliopistossa on kesäkuussa 2019 yliopiston hallitus vahvistanut uuden tutkintosäännön ja määrännyt että se tuli voimaan 1.8.2019 alkaen. Uudessa tutkintosäännössä on eräitä kohtia, muutoksia aiempaan, jotka ovat parempia opiskelijoiden kannalta kuin aiemmat käytännöt.

Laki säätää että yliopiston rehtorin vastuulla on että yliopiston hallituksen päätökset toteutuvat. Jyväskylän yliopiston rehtorina nykyisin oleva Keijo Hämäläinen ei kuitenkaan välitä huolehtia että opiskelijoille edullisia kohtia uudessa tutkintosäännössä noudatettaisiin.

Jyväskylän yliopiston sisäisessä hallintokoneistossa, esimerkiksi "Opintopalvelujohtajana" toimiva Ikonen 23.9.2019 (joka ajankohta siis on aikana jolloin uusi tutkintosääntö jo on voimassa ja velvoittaa Ikostakin) on ilmoittanut että uuden tutkintosäännön 37 § 2 momenttia hän ei noudata, vaan toistaiseksi hän tekee aiempien käytäntöjen mukaisesti. Opintopalvelujohtaja siis toimii takaperoisesti. Johtaja haluaa elää aiemman tutkintosäännön ajassa.

Kuinkas ollakaan, uuden tutkintosäännön 37 § 2 momentti on eräs niistä kohdista, joissa uusi tutkintosääntö on opiskelijoiden kannalta parempi kuin aiempi käytäntö. Mutta Ikosen ja hänen tekokumppaniensa näyttää olevan ihan ikioma pakko haitata opiskelijoita edelleenkin väärällä aiemmalla käytännöllä. Moisille niljakkeille kuten "opintopalvelujohtajalle" ei siis pitäisi ikinä antaa mitään valtaa eikä mitään päättäviä asemia.