Älä luulekaan että saisit siviilivihkijän hääjuhliisi!  Paitsijäämisestä ovat pitäneet huolta tähänastiset kansanedustajat joista valtaosa suosii valtionkirkkoa, heidän omaa uskonhurahdustaan.
 
Nykyiseen vihkimislainsäädäntöön ovat kirkkomieliset kansanedustajat hoitaneet ahtaita ja ongelmallisia määräyksiä, jotka estävät siviilivihkimisiä perhejuhlissa: on käytännössä mahdottoman vaikeata saada virallisesti toimivaltaista siviilivihkijää kotijuhlaan tai juhlapaikalle. Juhlapuhujan voit kyllä saada, jopa talkooperiaatteella, mutta tällä ei ole vihkimisoikeutta. Vihkiminen pitää siis hankkia jollakin hankalammalla tavalla.
 
Kirkkomieliset lainsäätäjät ovat tarkoituksella rakennelleet lainsäädännön niin, että suurimmalle kirkolle on delegoitu suoralla lailla valtava lukumäärä sen työntekijöitä avioliittoonvihkimisoikeuksilla. Kuka vielä kehtaa väittää että Suomessa ei olisi valtionkirkkoa?
Tämän vihkijöiden asetelma on kiistämätön merkki siitä, että valtion kirkkomieliset lainsäätäjät ottavat halutessaan etuoikeuksia ja viranomaisvaltaa omalle kirkolleen. Merkki siitä että Suomessa on valtionkirkot. Valitettavasti.
 
Yhdenvertaisuus puuttuu. Uskonnottomia sorretaan häikäilemättä ja ilkeästi. Koska viranomaisaseman itselleen ominut valtionkirkko ja kirkkoa suosivat kansanedustajat.

Siviilivihkijöiksi on kirkkomielisten lobbaamassa lainsäädännössä järjestetty pelkästään joitakin viranomaisia eikä heille resursseja. Sen sijaan ei vapaa-ajalla eikä talkoilla toimivia siviilivihkijöitä. Virkamiesten toimittamat siviilivihkimisten paikat lähes aina rajoittuvat heidän virastotiloihinsa ja heidän virka-aikansa sisälle.
Jolloin hääparin ystävistä ja omaisista suurin osa on kiinni työssään tai opinnoissaan. Eikä sinne virastoihin edes yleensä päästetä kovin monta läheistä paikalle seuraamaan vihkitapahtumaa.
 
Sarjassamme valtionkirkon sietämättömiä etuoikeuksia ja vastaavasti uskonnottomien tarkoituksellista sortamista valtiovallan keinoin.
 
Suomessa on usein mahdotonta saada siviilivihkijää juhlaväelle sopivina yleisinä vapaa-aikoina ja tulemaan juhlapaikalle.

Sen sijaan etuoikeuksia nauttivat uskonnot, kirkot, suorastaan änkeävät ihmisten juhlatilanteisiin, tuputtavat uskonnolla höystettyä vihkimistä. Kirkkomieliset lainsäätäjät ovat Suomessa ihan tahallaan järjestelleet valtionkirkoille tällaiset edut vihkimismarkkinaosuuden saamiseksi.
 
Monet ihmiset ovat tyytymättömiä.
Yli puolet vihittävistä ei halua kirkon sotkeutuvan avioliittoonvihkimiseensä. Nykyäänkin yli puolet valitsee siviilivihkimisen, niin hankalaksi kuin kirkkomieliset kansanedustajat ovatkin sen tehneet.
 
Kirkko on tietenkin joitakin vuosisatoja yrittänyt omia avioliiton. Ihmiset ovat kuitenkin eri mieltä: yli puolet avioliitoista solmitaan Suomessa siviiliavioliittoina.
Yleensä suurin osa avioliittoon vihittävistä on nuoria aikuisia. Juuri nuoret aikuiset ovat eniten vieraantuneita kirkosta, he kun ovat aika järkevää sukupolvea.
Aika harvat iäkkäät, kirkkouskovaiset vanhukset, enää menevät siinä iässä avioliittoon. Ikääntyneet uskovaiset tekevät takapajuisuutta ihan muilla tavoilla kuin saamalla lapsia tai enää itse avioliittoaan aloittamalla.
 
Uskovaiset yrittävät kaiken aikaa varastaa avioliiton maallisilta ihmisiltä. Ihan äskettäin, muutama kuukausi sitten, luterilaisen kirkkohallituksen lähettämä politrukki eli heidän kansliapäällikkönsä, kävi kertomassa Eduskunnan valiokunnalle että kirkko vastustaa samaa sukupuolta olevien ihmisten välisiä siviiliavioliittoja. Näin ne kirkolliset roistot yrittävät aina omia avioliittoa, nimenomaan siviiliavioliittoa. Luulisi tyhmemmänkin tajuavan että siviiliavioliitot eivät kuulu mitenkään millekään kirkolle. Mutta niinpä vain kirkonmiehet sitäkin valiokunnassa sanelivat. Kirkonmiehet saivat lakivaliokunnan tyhmän enemmistön, kirkkomieliset, mukaansa varastamiseensa - mutta eduskunnan suuressa salissa sentään tällä kertaa enemmistö kuitenkin potkaisi kirkolliset vaatimukset syrjään siviiliavioliitoista äänestettäessä marras- ja joulukuussa 2014.
 
Tarvitaan paljon uskonnottomia kansanedustajia !

 

Uskonnollisen oikeistopuolueen Kokoomuksen ei voi odottaa edes haluavan laittaa tätä asiaa kuntoon, kokoomuslaisethan eivät yleisesti ottaen halua turvata uskonnottomille edes yhdenvertaisia palveluita, vaan kokoomuslaiset ovat käytännössä kirkon puolella. Kokoomuslaiset itse asiassa ovat etunenässä, kun siviilivihkijöiden resursseja vähennetään ja ankeutetaan entisestään. Kokoomus haluaa ihan tahallaan leikata juuri uskonnottomien tarvitsemista viranomaispalveluista.

Demarit, suuri ja mahdikas kirkkopuolue, ei ole yhtään kokoomusta parempi tässä asiassa.

Jos ketkuli-kepulaiset nousevat johtavaksi puolueeksi, tulemme näkemään että he kyllä haluaisivat maistraattejakin joka niemeen, notkoon ja saarelmaan sekä kaikkien siltarumpujenkin päälle, mutta ei kuitenkaan siviilivihkijöitä mihinkään. Siviilivihkimisten resursseista aivan varmasti leikataan kepun valtakaudella, ovat ne kepulaiset niin takapajuisia uskonnonsuosijoita. Juha Sipiläkin edustaa jotakin valtionkirkon sisäistä uskonlahkoa.
 

Tämä on myös sukupolvikysymys: nuoret aikuiset ovat kääntämässä selkäänsä kirkolle. Sen sijaan ikääntyneet kepulit, kokoomuslaiset, keskimäärin tosi iäkkäät demarit, RKPn asettamat konservatiiviset oikeusministerit, sekä valmiskalkkeutuneet takapajupuolueet, suosivat uskonnon etuoikeuksia ja sortavat siviilivihkimisiä. Valmiskalkkiin on ilman muuta luettava persulit ja päiviräsäset, joita teokraattijengejä ei itse asiassa erota paljon muu kuin että yhdet palvovat vatikaanilaisia oppeja ja toiset hihhulilahko-oppeja.
Miksi yhdenkään älykkään nuoren aikuisen ylipäänsä olisi mieltä äänestää esimerkiksi Kokoomusta?  Ei ainakaan yhdenvertaisuuden turvaamista tavoiteltaessa, niin korruptiivinen on kokoomuspuolue.
 
Siviilivihkijöitä tarvitaan paljon lisää. Sellaisia virallisesti toimivaltaisia siviilivihkijöitä, jotka pääsevät tulemaan juhlaväelle sopivina aikoina (kuten viikonloppuina) juhlapaikalle. Pääsevät juhlapaikalle yhtäläisesti kuin kirkon tarjoamat vihkimiset.
Tähän tasa-arvoon pitää pyrkiä.
 
 
 
Kim Sjöström,
lib.