HurskastelevatRaamattuvannojat.jpg

kuva  Uudet valeministerit pitävät kukin kahta sormea raamatulla, kun vannovat epäpätevää tuomarinvalaa.

 

Antti Häkkänen, Jari Leppä ja Sampo Terho iskivät kätensä paskaan.
On hyvin naurettavaa, että nykymaailmassa enää kukaan valtiollinen päättäjä siinä toiminnassaan lupailisi mitään jumalansa taikka jumalan pyhän evankeliumin nimissä. Sellaiset loitsuthan herättävät hilpeyttä ihmisissä....

Lainsäätäjä tavoittelee viisaasti että tuomarintehtävissä eivät päättäjät enää perustaisi toimiaan eivätkä päättelyään epäjärkevään jumaluskoisuuteen, vaan perustaisivat toimintansa kunniaan ja omaantuntoon, maallisiin hyveisiin joilla korostetaan järkevyyttä. Siksi tuomarilta vaaditaan tuomarinvakuutus. Vala ei kelpaa.

Jokainen kolme oli halunnut valita valtiollisen tuomarointinsa perustaksi naurettavan uskonnollisen hölynpölynsä. Se ei sovi nykyaikaan eikä ole pätevää, nykymaailmassa jossa on jo tältä osin siirrytty valistuneisuuden ja järjen aikaan, pois pimeyden ja uskonnollisen hurahduksen maailmasta.

Mutta uskovaisuuttaan korostavalla halullaan antaa vala jumalansa nimiin, he vannoivat jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa nimiin.
He eivät osanneet vakuuttaa että tuomarintehtävissä toimisivat kunnian ja omantunnon kautta. Ehkä he vierastavat kunniaa ja omaatuntoa, tai heillä ei niitä ole.

 

 

Infopalanen: Tuomarinvalaa ei lainsäädännössä enää ole. 1.1.2017 tuli voimaan lainmuutos, jonka mukaan tuomarit antavat siitä alkaen tuomarinvakuutuksen. Tuomarinvala on epäpätevä.

Ministerin on ennen ministerintehtävän hoitamisensa aloittamista, annettava pätevä tuomarinvakuutus. Niin kauan kuin tuomarinvakuutus on antamatta, ministeri on valeministeri.