Erillisvero YLEn pyörittämiseen on aika epäoikeudenmukainen. Sitäpaitsi YLE ei ilmiselvästi edes halua olla monipuolinen ja tasapuolinen, joten sillä ei ole oikeutusta saada verorahaa.

 

Sitäpaitsi YLE on aika korruptoitunut. Se on esimerkiksi kirjoittanut henkilörekisterien käyttöehtoihinsa, että ehdot hyväksyvän pitää sitoutua siihen että henkilörekisteriä ei koskisi henkilötietolain säännökset, ja tähän se sitten lakisääteisiä velvollisuuksiaan täyttäessään painostaa (vaihtoehtoja sallimatta) allekirjoittamaan niitä ihmisiä joiden tarvitsee käyttää kyseisiä lakisääteisiä palveluita. Lisäksi YLE valmisehdoissaan vaatii osallistujia hyväksymään, että sen henkilörekisteriä (joka julkaistaan) on pidettävä nk toimituksellisena rekisterinä - vaikka laki tarkoittaa että toimituksellisia rekistereitä voivat olla vain ne jotka ovat pelkästään toimituksen sisäisessä käytössä eivätkä tule julki. Sellaisten kierojen, lain kanssa ristiriidassa olevien valmisehtojen asettamisella YLE siis yrittää kerätä itselleen korruptiohyötyä. Julkista palvelua tekevä kieltäytyy hoitamasta velvollisuuksiaan, ellei saa siltä jota on velvollinen palvelemaan, allekirjoitusta jolla palvelija (YLE) saa lainvastaisesti etuja itselleen, siis edustaa itselleen suunnilleen lahjuksia palvelun käyttäjiltä. YLE haluaa ihmisten luopuvan oikeusturvastaan YLEn harjoittaman mielivallan hyväksi. Näin siis tekee korruptoitunut YLE.

 

Eräässä maaliskuun alun takaisessa uutisjutussa sain havaita, YLEn uutisointitoiminnan vastaavan päätoimittajan kirjeestä, että YLE toimii luterilaisen kirkkohallituksen äänitorvena. Kirkkohallituksen esittämiä vääriä tai tulkinnanvaraisia tietoja ei sallita edes kyseenalaistettavaksi YLEn nykyisessä uutistoiminnassa. YLE haluaa olla kykenemätön kriittiseen tiedonvälitykseen. YLE toitottaa kirkkohallituksen kannan, ei muita. (Nimittäin, YLEn vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kirjoittaa kirjaimellisesti seuraavaa: "Koska kirkkohallituksen virkamiesten ja lakimiesten selkeä näkemys kuitenkin on, että kirkolliskokouksen pitäisi...."; kun Jääskeläinen on näin päättänyt niin hän päätti että kieltäytyvät julkistamasta mitään Kirkkohallituksen kannalle vastakkaisia faktoja ja perusteluita ja kieltäytyvät julkistamasta mitä muut kirkkohallitus asiassa tekevät.)

 

YLE syrjii tarkoituksella puoluerekisterin ulkopuolisia pienryhmiä. Tätä YLE tekee monenlkaisella tarkoituksellisella halventamisella.